Hlavní obsah

V Kladně napadlo přes 20 centimetrů sněhu, vyhlásilo kalamitní stav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kladenský magistrát v neděli vyhlásil ve městě kvůli hustému sněžení kalamitní stav. Veškerá technika se bude soustředit přednostně na udržení sjízdnosti klíčových komunikací. Uzavřen musel být i zimní stadion, který má v havarijním stavu střechu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Autobusové nádraží v Kladně v neděli odpoledne

Článek

Technika se snaží udržet průjezdné trasy autobusů, křižovatky a rovněž kopce, kde by mohla auta uvíznout a způsobit další komplikace. Městu se daří udržet v provozu hromadnou dopravu, spoje ale mají zpoždění.

Napadlo více než 20 centimetrů sněhu, nákladní vozy ho budou odvážet za město.

„Pokud to není nezbytné, nejlepší je zůstat doma. Varujeme před chozením do lesa, těžký sníh láme větve a být tak pod stromy je velmi nebezpečné,” vyzval občany primátor Dan Jiránek.

V České republice sněží od brzkého rána. Mokrý těžký sníh způsobuje problémy na silnicích i na železnici. Pod jeho vahou se rovněž lámou stromy, což vede k četným poruchám na elektrickém vedení.

Společnosti E.ON a ČEZ hlásily v Jihočeském, Plzeňském a Středočeském kraji  tisíce odběratelů bez proudu. [celá zpráva]

Uzavřeny byly i některé silnice, například I/25 od abertamské křižovatky nad Jáchymovem směrem na Boží Dar. S opatrností byla průjezdná až večer.

Sněžit má až do nedělního večera, později se srážky přesunou na Moravu a do Slezska. Večer mohou silnice klouzat, varovali meteorologové. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám