Hlavní obsah

Most u Vltavské čeká další vlna podpírání, která zkomplikuje dopravu

Praha

Kvůli další etapě provizorního podpírání mostu v Bubenské ulici u stanice metra Vltavská bude v únoru v oblasti opakovaně přerušen tramvajový provoz. S krátkodobými uzavírkami musí počítat i řidiči mířící přes most do Holešovic či na Letnou, informovala Technická správa komunikací (TSK).

Foto: Mapy.cz

Most v Bubenské ulici v Praze, který

Článek

Stavaři budou na podepření mostu, který byl kvůli prasklinám v konstrukci v říjnu loňského roku dočasně uzavřen a havarijně zajištěn, pracovat od 4. února a práce by měly trvat zhruba měsíc.

Po provizorním podepření by se pod mostem měl obnovit tramvajový provoz i ve směru z Vltavské na Hlávkův most.

Od 4. do 24. února nepojedou tramvaje po Hlávkově mostě. Linka 14 bude končit u Bílé labutě.

Od 11. do 22. února bude přerušen provoz ve směru ze Strossmayerova náměstí na Vltavskou. Linky 1 a 25 pojedou odklonem přes Výstaviště na Maniny, linka 12 objede ve směru z Letné Holešovice. Pojede přes Výstaviště, Pražskou tržnici, Vltavskou a Strossmayerovo náměstí zpět na Letnou a dále na Smíchov.

BEZ KOMENTÁŘE: Silničáři uzavřeli most u stanice metra VltavskáVideo: Novinky

Vedle toho bude od 9. do 10 a od 23. do 24. února zcela přerušen provoz tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí – Vltavská – Pražská tržnice – Dělnická.

Motoristé musí ve stejných termínech počítat s tím, že most bude uzavřen pro veškerou dopravu. Most je momentálně průjezdný jedním pruhem pro auta s hmotností do 3,5 tuny ve směru do Holešovic.

Po provizorním podepření se bude město muset rozhodnout, jak s mostem naložit. Již dříve představitelé stávající magistrátní koalice avizovali, že by namísto výstavby nového mostu upřednostnili zbudování úrovňové křižovatky. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Most na Vltavské v Praze půjde k zemi

Most u stanice metra Vltavská, který je od středy uzavřen, se bude muset zbourat. Nosná konstrukce byla postavena v rozporu s projektem. Konstrukčně jde...

Výběr článků

Načítám