Hlavní obsah

Šedivé a mlhavé počasí vydrží ještě pár dní, ale oteplí se

Nadcházející víkend přinese do Česka mírné oteplení, v neděli by se mohly nejvyšší teploty dostat až na osm stupňů Celsia. Nad ránem ale bude kolem nuly, a stále proto bude hrozit ledovka. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Čtvrteční počasí bude se středou jako přes kopírák - mlhavo, šedivo, s mrholením. Nejvyšší denní teploty dosáhnou na 1 až 5 stupňů, v Moravskoslezském kraji bude chladněji, i kolem minus jednoho stupně. V horských oblastech by mohlo slabě sněžit. Vyloučeny nejsou mrznoucí srážky, při nichž se může vytvářet ledovka.

V pátek bude stále trvat inverze. „Bude mlhavo, během dne místy s mrholením, které může být zpočátku dne i mrznoucí,“ řekla Honsová. Teploty nad ránem klesnou na -1 až 3 stupně. Během dne by se mělo více projevit proudění z jihu a teploty se dostanou na 3 až 7 stupňů.

V sobotu bude zataženo, šedivo, místy bude mrholit. „Během dne začne počasí ovlivňovat frontální oblačnost, přidá se déšť,“ řekla Honsová. V Čechách bude dál hrozit náledí, protože teploty nad ránem klesnou na -1 až 3 stupně. Na Moravě bude lehce tepleji 1 až 5 stupňů. Maximální teploty budou 3 až 7 stupňů.

Neděle bude zpočátku oblačná až zatažená s deštěm, postupně by se ale oblačnost měla protrhat až na polojasno. Ranní minima budou -2 až 2 stupně, odpoledne teploty vystoupají na 4 až 8 stupňů.

Počátkem dalšího týdne se ale výrazněji ochladí. Severovýchodní proudění přinese do vyšších poloh sněhové přeháňky. V pondělí odpoledne se teploty dostanou maximálně na šest stupňů, v úterý se ranní teploty nad nulu nepodívají, mělo by být -4 až -8 stupňů. A přes den bude jen pár stupňů nad nulou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám