Hlavní obsah

Od čtvrtka nebudou v Praze jezdit tramvaje mezi Újezdem a Lazarskou

Praha

Od čtvrtka až do pondělí 19. listopadu přeruší pražský dopravní podnik (DPP) tramvajový provoz mezi Újezdem a křižovatkou v Lazarské. Tramvaje tak nepojedou přes most Legií a Národní třídu. Další z výluk si opět vyžádá změny tras mnoha linek v centru města. Zrušeny budou například páteřní linky 9 a 22.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Tramvaj T3

Článek

Po výlukách mezi Lazarskou a Jindřišskou, respektive mezi Spálenou a Myslíkovou dojde k další uzavírce.

Dopravní podnik bude opět opravovat a měnit koleje a Technická správa komunikací využije uzavírku mostu Legií ke kontrole jeho technického stavu.

Foto: DPP

Schéma vedení tramvajových linek v centru Prahy po dobu opravy

Cestující se budou muset připravit, že mnoho linek pojede po objízdných trasách a centrálním přestupním bodem nočních tramvají bude zastávka Karlovo náměstí.

Změny tramvajových linek
Linka číslo 2 je vedena v trase Sídliště Petřiny – Chotkovy sady – Malostranská (na nábřeží E. Beneše) – Právnická fakulta – Malostranská – Sídliště Petřiny.
Linka číslo 9 je zrušena.
Všechny spoje linky číslo 16 jsou vedeny v trase Lehovec – Sídliště Řepy.
Linky číslo 18 a 93 jsou v úseku Albertov – Národní divadlo odkloněny přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí a Jiráskovo náměstí.
Linka číslo 22 je zrušena.
Linky číslo 23 a 97 jsou v úseku Karlovo náměstí – Malostranská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo (na nábřeží) a Staroměstská.
Historická linka 41 je v úseku Lazarská – Malostranská odkloněna přes zastávky Karlovo náměstí, Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo (na nábřeží) a Staroměstská.
Linka číslo 98 je v úseku Lazarská – Anděl odkloněna přes zastávky Karlovo náměstí, Palackého náměstí a Zborovská.
Linka číslo 99 je v úseku Karlovo náměstí – Újezd odkloněna přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo (na nábřeží), Staroměstská, Malostranská a Malostranské náměstí.
zdroj: DPP

Vedle změněných tras a zrušených linek budou dočasně zavedeny dvě nové linky 32 a 39. Do ulic znovu vyrazí i informátoři, kteří cestujícím v případě potřeby poradí.

Nové linky
Linka číslo 32 v trase Bílá Hora – Vypich – Malovanka – Pražský hrad – Malostranská – Újezd – Anděl – Kotlářka – Motol – Sídliště Řepy (vybrané spoje jsou ve směru z centra ukončeny v zastávkách Vypich a Kotlářka).
Linka číslo 39 v trase Nádraží Hostivař – Radošovická / Nádraží Strašnice – Koh-i-noor – Vršovické náměstí – Náměstí Míru – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Lazarská – Václavské náměstí – Hlavní nádraží – Olšanská – Biskupcova – Ohrada – Spojovací (v úseku Nádraží Strašnice – Nádraží Hostivař pouze každý druhý spoj).
zdroj: DPP

Stejně jako v případě předchozích výluk platí, že by cestující měli primárně využívat v centru spojení metrem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám