Hlavní obsah

Od pondělí neprojedou v Praze tramvaje mezi Spálenou a Myslíkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský dopravní podnik (DPP) bude od pondělí pokračovat v opravách tramvajových tratí v centru metropole. Až do 8. listopadu tak nepojedou tramvaje mezi křižovatkami Myslíkova a Lazarská. Rekonstrukce trati naváže na výluku v úseku Lazarská - Jindřišská.

Foto: Mapy.cz

Spálená ulice na rohu s Myslíkovou.

Článek

„Při druhé etapě opravy tramvajové trati dojde v křižovatce Lazarská - Spálená v části od Karlova náměstí k výměně kolejové konstrukce včetně pražců,” informoval v pátek DPP.

Oprava si opět vyžádá změna tras většiny linek, které projíždějí centrem města.

Dopravce upozornil, že následně se bude opravovat druhá část tramvajové křižovatky směrem k Národní třídě a rovněž bude vyměněna část kolejové konstrukce v křižovatce u Národního divadla.

Současně s touto etapou bude technická správa komunikací kontrolovat stav mostu Legií, která bude uzavřen pro individuální dopravu.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 2 bude vedena v trase Sídliště Petřiny – Chotkovy sady – Malostranská (na nábřeží E. Beneše) – Právnická fakulta – Malostranská – Sídliště Petřiny.
Linky č. 3 a 92 budou v úseku Palackého náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 5 bude zrušena.
Linka č. 6 bude ve směru od Palmovky ze zastávky Lazarská odkloněna přes zastávky Národní třída, Újezd, Anděl, Smíchovské nádraží a Hlubočepy do zastávky Sídliště Barrandov.
Linka č. 14 bude ve směru od Spořilova zkrácena do zastávky Karlovo náměstí, dále pokračuje jako linka č. 36 směr I. P. Pavlova, Otakarova a Kubánské náměstí.
Linky č. 18 a 93 budou v úseku Albertov – Národní divadlo odkloněny přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí a Jiráskovo náměstí.
Linka č. 21 bude zrušena.
Linky č. 22 a 97 budou v úseku Karlovo náměstí – Malostranská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo (na nábřeží) a Staroměstská.
Linka č. 23 bude vedena v trase Vypich – Malovanka – Pražský hrad – Malostranská – Újezd – Národní třída – Lazarská – Václavské náměstí – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Florenc – Palmovka – Bulovka – Kobylisy (nástupní zastávka Březiněveská). V úseku Bílá labuť – Kobylisy bude v provozu pouze v pracovní dny cca od 6:00 hodin do 20:00 hodin.
Linka č. 24 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Albertov odkloněna přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí, Anděl a Na Knížecí do obratiště Radlická (v provozu jen ve špičkách pracovních dnů).
Linky č. 91 a 96 budou v úseku Karlovo náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 94 bude v úseku Zborovská – Lazarská odkloněna přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 95 bude v úseku Albertov – Lazarská odkloněna přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 99 bude v úseku Karlovo náměstí – Újezd odkloněna přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo, Staroměstská, Malostranská a Malostranské náměstí.

Vedle toho vzniknou i tři nové tramvajové linky 32, 34 a 36.

Linka č. 32 v trase Radošovická / Nádraží Strašnice – Koh-i-noor – Vršovické náměstí – Náměstí Míru – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Myslíkova – Palackého náměstí – Výtoň – Nádraží Braník.
Linka č. 34 v trase Ústřední dílny DP – Černokostelecká – Želivského – Flora – Hlavní nádraží – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Vltavská – Maniny – Palmovka – Balabenka – Vysočanská.
Linka č. 36 v trase Kubánské náměstí – Koh-i-noor – Otakarova – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí, dále pokračuje jako linka č. 14 směr Spořilov.

Centrálním přestupním bodem nočních tramvajových linek bude zastávka Národní divadlo. Cestující by v centru města měli využívat především metro.

Foto: DPP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám