Hlavní obsah

Karvinou povede ČSSD s ANO a komunisty

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Zástupci tří nejsilnějších volebních stran v Karviné se v úterý dohodli na koalici. Město povede i nadále ČSSD s komunisty, přibere ale navíc hnutí ANO. Primátorem bude i nadále sociální demokrat Jan Wolf. Koaliční smlouvu zde strany podepíší ještě v úterý.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dosavadní primátor Karviné Jan Wolf, který v primátorském křesle zůstane i nadále.

Článek

ČSSD bude mít nadále dva náměstky, po jednom náměstkovi budou mít i hnutí ANO a KSČM. Investice bude mít jako náměstek na starosti Lukáš Raszyk (ČSSD), sociální a krizové situace Miroslav Hajdušík (KSČM), třetí náměstek Andrzej Bizoń (ČSSD) bude pečovat o školství, sport a kulturu a Vladimír Kolek (ANO) dostane do správy územní plán. Koalice má převahu 33 zastupitelů z celkových 41. V radě města pak ještě zasedne za ČSSD Blanka Dadoková, za komunisty Karel Wiewiórka a za ANO Martin Gebauer.

Vítězné ČSSD zvolilo variantu široké koalice, přestože mohlo zůstat u současné dvoukoalici s KSČM. „Nechceme politikařit. Karviná se potřebuje dále rozvíjet. Potřebujeme tak spojit všechny síly, které tady po volbách jsou. Rozhodli jsme se proto pro širokou koalici. Hnutí ANO 2011 má své zastoupení ve vedení kraje i ve vládě a s těmito institucemi budeme potřebovat komunikovat,“ vysvětlil primátor Karviné Jan Wolf.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek komunálních voleb v Karviné

Prioritou nového vedení města bude podle něj pocitová bezpečnost v Karviné. „Chceme tedy nadále pokračovat v projektu Bezpečná Karviná. Jeho součástí je i boj s obchodem s chudobou, kdy jsme vyhlásili bezdoplatkové zóny. Dále chceme pokračovat v již představeném projektu Karviná všemi deseti, kdy se budeme snažit získat na deset jednotlivých projektů až deset miliard korun,“ uvedl dále primátor.

Město podle něj chce také pokračovat už v započatých projektech, jakými jsou například rekonstrukce krytého bazénu, přestavba ubytovny Kosmos na byty a oprava třech domů na náměstí v historickém centru Karviné.

Termín ustavujícího Zastupitelstva města Karviné ještě není určen. Předpokládá se však, že by mělo proběhnout v pondělí 5. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám