Hlavní obsah

Kvůli rekonstrukci uzavřeli vstup do metra na Karlově náměstí

– Praha

Kvůli výměně eskalátorů a dalším opravám je od úterý uzavřen vstup do metra z Karlova náměstí. Opravy podle dopravního podniku potrvají přibližně do srpna příštího roku. Cestující musí pro vstup do stejnojmenné stanice i z ní používat vestibul z Palackého náměstí, funkce podchodu pod křižovatkou ulic Resslova - Ječná - Karlovo náměstí bude částečně zachována.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Tramvaj na Moráni

Článek

Kromě pohyblivých schodů chce pražský dopravní podnik ve stanici Karlovo náměstí vyměnit také osvětlení. Rekonstrukce se dočkají i elektrické rozvody.

V prvních dnech po uzavření vstupu z Karlova náměstí budou cestujícím radit informátoři v reflexních vestách. Kvůli opravě zřídil dopravní podnik také zastávku pro autobusovou linku číslo 148 v ulici Na Moráni před křižovatkou s Dittrichovou ulicí.

Pražský dopravní podnik o uzavření vstupu do metra informoval na Twitteru před několika dny.

Stanice Karlovo náměstí na lince B pražského metra byla postavena v polovině 80. let, je vyražená přibližně 40 metrů pod zemí a má dva vestibuly, na Karlovo a na Palackého náměstí.

Výstup se nachází na významné tramvajové křižovatce, kterou projíždí desítka linek. Z některých bude možné přestoupit na stanici metra Karlovo náměstí na Palackého náměstí (10, 16, 2, 3, 4), z linek 2, 6, 18, 22 a 23 pak lze přestoupit na metro na stanici Národní třída a z linky 24 a 14 na Můstku.

Reklama

Výběr článků

Načítám