Hlavní obsah

Meteorologové slibují pokračování babího léta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhled počasí na následujících 30 dní slibuje nadprůměrné teploty a spíše méně srážek. Příští týden bychom se měli dočkat pokračování babího léta. Plyne to z dlouhodobého výhledu, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„První předpovědní týden (od 8. do 14. října) by měl být teplotně výrazně nad dlouhodobým průměrem,” konstatovali meteorologové.

Mělo by převládat počasí se zmenšenou oblačností a teplotami, které budou v odpoledních maximech šplhat přes 20 stupňů Celsia.

Ačkoliv se následně bude postupně ochlazovat, i v dalším týdnu (od 15. do 24. října) budou teploty nad dlouhodobými průměry.

„Až ke konci října a začátkem listopadu očekáváme průměrné týdenní teploty blízké běžným hodnotám pro danou roční dobu,” popsali meteorologové výhled pro zbývající dva týdny od 22. října do 4. listopadu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Co do množství srážek budou následující čtyři týdny průměrné či podprůměrné. V úvodu období bude pokračovat suchý charakter počasí, který odpovídá babímu létu.

„V následujících týdnech by mělo být srážek o něco více, ale celkové úhrny se budou pravděpodobně pohybovat na rozhraní průměrných a podprůměrných hodnot,” shrnuli meteorologové.

Průměrná teplota v období od 22. října do 4. listopadu je 7,4 stupně Celsia, průměrný srážkový úhrn 36 milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám