Hlavní obsah

Budu laskavý, slíbil Zeman podpořit rozpočet

Novinky, jas

Prezident Miloš Zeman slíbil kabinetu premiéra Andreje Babiše (ANO), že přijde do Sněmovny podpořit návrh rozpočtu na příští rok. V projevu na jednání vlády slíbil, že bude laskavý a vstřícný.

BEZ KOMENTÁŘE: Příjezd Miloše Zemana na jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Jako každý rok pronesu projev ve Sněmovně na téma rozpočtu, budu velmi laskavý, velmi vstřícný a budu mít několik víceméně okrajových poznámek,” uvedl Zeman s tím, že vítá snížení plánovaného deficitu z 50 na 40 miliard korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman se zúčastnil jednání Vlády k rozpočtu.

Premiérovi, jehož oslovil Andreji, pogratuloval, že si členové kabinetu ve svých rozpočtových požadavcích nevyskakují a jsou disciplinovaní.

V projevu se věnoval omezení inkluze, kterou označil za smutný sociální experiment, vysokými dotacím na obnovitelné zdroje a úsporám ve státní správě, jichž lze podle něj docílit zrušením zbytečných úřednických pozic.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman přichází na jednání vlády o rozpočtu.

„Ať je dají na dobré platy těm úředníkům, kteří zůstanou, ale ať osekají proboha ty, kteří jsou zbyteční,” uvedl prezident, který si neodpustil ani tradiční kritiku neziskových organizací, konkrétně těch, které označuje za neužitečné.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

„Neužitečná nezisková organizace je ta, která se prohlašuje za politickou neziskovku, a dokonce se hrdě nazývá think-tank, i když není ani tank a tím méně think,” míní prezident.

„Jak vidíte, tak moje připomínky nejsou tak meritorní, aby mohly rozpočet rozbourat, a jsou namířeny vůči těm, kdo plýtvají, protože plýtvání je českým národním sportem,” uzavřel Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám