Hlavní obsah

Popadané stromy, polámané větve a prudký déšť. Do Česka dorazily bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prudký déšť a intenzivní vítr provází bouřky, které ve středu odpoledne dorazily do České republiky. První se objevily po 15.00 na Chebsku a hasiči už vyjížděli k popadaným větvím a zatopeným sklepům. Na Olomoucku registrovali hasiči na tři desítky výjezdů. Řešili nejen zatopené sklepy, ale také uvolněné střešní krytiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Bouřka na pražském ProsekuVideo: Zuzana Křesťanová, Novinky

 
Článek

„Nejčastěji vyjíždíme k popadaným větvím a asistovali jsme už také u zatékání do domu,“ řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. K 16.00 měli hasiči kolem deseti výjezdů.

Spadlé stromy na německé straně nakrátko omezily i dopravu na hraničním přechodu Svatý Kříž u Chebu.

Na Šumpersku se kolem 18:00 vytvořila velmi silná bouřka, která postupovala dále k východu do okresů Olomouc, Bruntál, Opava, Nový Jičín a Ostrava. Bouřku doprovázely přívalové srážky až kolem 40 milimetrů za hodinu a místy i krupobití.

Blesky na dvou místech způsobily požáry. V Pavlově na Šumpersku blesk zapálil strom a v Topolanech na Olomoucku po úderu blesku vzplálo strniště.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Průtrž mračen v pražských Dejvicích.

Bouřka způsobuje komplikace nejvíce v Úsově, Klopině, Medlově a Troubelicích. „Nejvíce to jsou popadané stromy, zatopené sklepy, uvolněné střešní krytiny,” uvedli hasiči na Twitteru.

Voda s bahnem tam zatopila desítky domů. V Medlově silný vítr strhl velkou část střechy. Poblíž Úsova dodávkový automobil uvízl v propadlině, přes kterou tekl příval dešťové vody.

V Praze zasahovali hasiči u 18 případů.

Meteorologové varovali, že by se měly bouřky objevit v celých Čechách. [celá zpráva]

Napršet by mělo až 30 mm vody a objevit by se mohly na některých místech také kroupy.

Reklama

Výběr článků

Načítám