Hlavní obsah

Zemřel senátor Vladimír Plaček

Opava
Aktualizováno

Ve věku 53 zemřel ve čtvrtek senátor Vladimír Plaček (ČSSD). Oznámil to Senát na svých stránkách. Plaček byl senátorem za Opavsko od roku 2012 a v podzimních volbách se chystal znovu kandidovat.

Foto: Martin Vlček, Kancelář Senátu (Senát Parlamentu České republiky)

Senátor Vladimír Plaček

Článek

„Skonal dnes náhle ve věku pouhých 53 let. Jsem zarmoucen odchodem tak mladého člověka. Vladimír byl velmi kvalitním zástupcem Opavska v horní komoře Parlamentu a byl znám jako usilovný bojovník za lepší podmínky pro život nemocných, postižených a jinak znevýhodněných lidí,” uvedl předseda Senátu Milan Štěch.

Mezi Plačkovy projednávané návrhy patří podle ČTK zvýšení příspěvku na domácí péči o lidi s nejtěžším postižením nebo návrh, podle něhož by postižení klienti pobytových domovů sociálních služeb nemuseli dokládat použití příspěvku na mobilitu. Senátor prosazoval také vynětí sociálních ústavů, nemocnic a části ambulancí z elektronické evidence tržeb.

Plaček byl lékař, působil jako ředitel Ústavu sociální péče pro tělesně postižené v Hrabyni.

Vystudoval lékařství na Masarykově univerzitě v Brně a sociální pedagogiku na Ostravské univerzitě. V minulosti pracoval jako lékař na patologii. Byl členem Správní rady VZP.

V Senátu byl místopředsedou ústavně-právního výboru, členem výboru pro vzdělávání, vědu a kulturu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám