Hlavní obsah

Nezabíjel jsem lidi. Kalousek chystá žalobu na Babiše

Novinky, zpe
Praha

Pokud se premiér Andrej Babiš (ANO) neomluví za výroky, které pronesl ve Sněmovně, přichystá šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek žalobu. Babiš během diskuze při hlasování o důvěře vládě označil Kalouska za zloděje zlodějského a ožralu a navíc ho obvinil, že „přes padáky” zabil lidi. Právě to je podle Kalouska hlavní důvod, proč žádá omluvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Hlasování o důvěře vládě. Na snímku premiér Andrej Babiš (ANO) a předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Článek

„Budu postupovat podle občanského zákoníku, nebudu to dělat on-line v přímém přenosu, předal jsem tu věc svému právnímu zástupci,“ řekl Kalousek. Po Babišovi bude chtít omluvu. Pokud to premiér odmítne, bude zřejmě následovat žaloba. Babiš už se dříve nechal slyšet, že se omlouvat nehodlá.

„On rozkrádal ministerstvo obrany a zabil lidi přes padáky,“ kritizoval Babiš Kalouska za zakázku, kterou Kalousek údajně podepsal na konci 90. let ještě jako náměstek ministra obrany.

„Běžné urážky bych dokázal přejít. Ale pokud mě předseda vlády nepravdivě obvinil z trestných činů, to jsou výroky, které nemůžu nechat jen tak přejít,“ vysvětloval Kalousek.

Babiš s Kalouskem se do sebe pustili během vyostřené debaty, kdy se ve Sněmovně projednávala důvěra vládě. Kalousek o Babišovi mluvil jako o trestně stíhaném estébákovi, který fňuká a podvádí. „Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek, dneska, zloděj zlodějský, nebudeš mě urážet,“ prohlásil Babiš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám