Hlavní obsah

Auta blokují na Karlově náměstí tramvajové koleje, dopravní podnik raději přesunul linku

– Praha
Novinky, jas

Uzavírky a z nich vyplývající dopravní komplikace se v centru Prahy promítly do provozu MHD. Pražský dopravní podnik (DPP) s poukazem na zlepšení dopravní situace v okolí Karlova náměstí, kde auta často blokují tramvajové koleje, přesunul tramvajovou linku číslo 2 na nábřeží. Krok se přitom pranic nezamlouvá společnosti ROPID, která organizuje integrovanou dopravu v Praze a okolí.

Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dopravní podnik v sobotu na facebooku oznámil, že od pondělí pojede linka číslo 2 v úseku Palackého náměstí–Národní divadlo „obousměrně přes zastávku Jiráskovo náměstí po trase linky číslo 17”.

„Opatření zlepší průjezdnost Karlova náměstí a přilehlých úseků,” tvrdí dopravce ve zjevné narážce na dopravní situaci, která souvisí s opravou Jiráskova mostu, kde je zúžená vozovka na jeden jízdní pruh. Tvoří se kolony a doprava v okolí Karlova náměstí kolabuje.

Zatímco DPP si od změny slibuje zlepšení situace, ROPID tuto vizi nesdílí. Podle něj není řešení odklonit linku jen proto, že řidiči nedodržují dopravní předpisy, v tomto případě nestát v křižovatce.

„Nedomníváme se, že toto opatření může přispět ke zlepšení dopravní situace. Z naší strany bychom preferovali důraznější informování řidičů na proměnných tabulích o zhoršené průjezdnosti Jiráskova mostu a dle možností policie zvýšení dohledu na křižovatce Žitná–Spálená, pokud jde o zastavování na kolejích v křižovatce,” uvedla společnost v souvislosti s krokem dopravce.

Foto: ŘSD

Oprava a uzavírky v metropoli na přehledové mapě Ředitelství silnic a dálnic

„Hromadná doprava by měla v těchto situacích naopak dobře zajistit obsluhu území, které je z důvodu opravy na páteřní automobilové síti hůře dostupné,” dodal ROPID.

MHD se s problémy potýkala v důsledku dopravního kolapsu minulé pondělí. Řada tramvajových linek kvůli ucpané Praze nabírala výrazná zpoždění. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám