Hlavní obsah

Prodloužený víkend přinese slunce a bouřky s přívalovými dešti

Horké dny plné slunce, slibují meteorologové pro nadcházející dva dny svátků a víkend. Současně ale varují před bouřkami, které budou provázet intenzivní srážky a silný vítr. Ve čtvrtek hrozí především na severu Česka a na Šumavě, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

Čtvrteční ráno bylo proti předchozím dnům teplé, rtuť teploměru vystoupala místy až na 18 stupňů. odpolední teploty by se měly pohybovat v intervalu mezi 28 až 32 stupni. Bude slunečno, odpoledne ale bude přibývat oblačnosti a v Čechách se objeví dešťové přeháňky a lokální bouřky. „Na severu Česka a na Šumavě hrozí silné bouřky s prudkými dešti. Napršet by mohlo 20 až 25 mm a vítr bude v nárazech dosahovat rychlosti 60 km/h,“ řekla Honsová.

„Bouřky by měly pomoci Ústeckému kraji, ve kterém jsou překročeny limity přízemního ozónu. Díky srážkám by měly klesnout a lidem se bude opět lépe dýchat,“ uvedla Honsová.

Pátek nás čeká podobný ráz počasí. Ráno bude teplé, teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 stupni, odpoledne mezi 24 až 28 stupni. Mělo by být polojasno. Na jihu se odpoledne začne počasí lehce kazit. Bude přibývat oblačnosti, a především na jihu a jihozápadě Čech se objeví silné bouřky.

V sobotu se bude do České republiky nasouvat výběžek vysokého tlaku. Bude jasno až polojasno. Ráno bude chladnější, teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 stupni, odpoledne budou mezi 23 až 27 stupni.

Neděle bude opět teplá. Pro ráno ukazují předpovědní modely teploty kolem 16 až 12 stupňů, odpolední mezi 24 až 28. Odpoledne by mělo být oblačné a lokálně se objeví bouřky s prudkými dešti, kdy by mělo napršet kolem 25 mm.

Počasí se nepokazí ani v příštím týdnu. Předpovědní modely počítají s teplotami mezi 26 až 30 stupni. Ovšem stále budeme muset počítat s lokálními bouřkami, kde hrozí přívalové deště.

Reklama

Výběr článků

Načítám