Hlavní obsah

Babiš oznámil jména ministrů za ANO, o Pochem není jasno

Designovaný premiér Andrej Babiš předstoupil po pátečním jednání vlády před novináře. Oznámil jména ministrů v nové vládě za své hnutí, kdo ve vládě bude za ČSSD ale neřekl. Stále se spekuluje o pozici Miroslava Pocheho, kterého soc. dem. navrhuje na ministra zahraničí. Poche se odpoledne sejde s prezidentem Milošem Zemanem.

Záznam: Babiš po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

Prezident už návrh ministrů od Babiše má, jména ale nezveřejnil. Není tak jasné, zda je na zahraničí navržen Poche, někdo jiný nebo je post vyřešen jinak.

V rozhovoru pro Mf Dnes Zeman řekl, že by mu nevadilo, kdyby ministerstvo zahraničí dočasně řídil šéf ČSSD Jan Hamáček. Ten se současně má stát ministrem vnitra.

Zeman má vůči Pochemu dlouhodobé výhrady. Europoslanec věří, že se mu během páteční schůzky podaří prezidenta přesvědčit. Zeman si od schůzky naopak slibuje, že Poche o ministerský post přestane usilovat.

Vládu sestavují ANO a ČSSD, ve Sněmovně však nemají dost hlasů, počítají proto s podporou KSČM. Zeman ve čtvrtek na TV Barrandov řekl, že by se o důvěře mělo hlasovat 11. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám