Hlavní obsah

Jak mluvit o vládě v zahraničí? Piráti připravili kvůli Babišovi další kuchařku

Novinky, zpe
Praha

S nadsázkou si Piráti znovu rýpli do premiéra Andreje Babiše (ANO), když pro ostatní poslance připravili další kuchařku. Tentokrát pojednává o tom, jak mluvit v zahraničí o vládě v demisi a nepoškozovat zájmy ČR. Vtip spočívá v tom, že kuchařka obsahuje jen prázdné listy.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Předseda Pirátů Ivan Bartoš (vlevo) a poslanec Mikuláš Peksa představují svoji kuchařku o tom, jak mluvit v zahraničí o současné vládě v demisi.

Článek

„My jsme připravili kuchařku pro naše kolegy poslance, která jim má vysvětlit, jak mluvit v zahraničí o vládě,“ prohlásil na tiskové konferenci ve Sněmovně Pirát Mikuláš Peksa.

V ruce držel kuchařku, která nese titul Jak mluvit v zahraničí o současné vládě v demisi a nepoškozovat zájmy ČR. Když ji člověk otevře, obsahuje pouze prázdné stránky.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Kuchařka Pirátů o tom, jak mluvit v zahraničí o současné vládě v demisi.

Na zadní straně je vytištěn pouze citát Friedricha Nietzscheho. „Na světě existují věci, které jsou tak odporné, že je nutno je skrývat a zamlčovat, nejen z důvodů estetických, nýbrž z důvodů čistě humánních. Pravda například.“

Peksova slova řeší mandátový výbor

Kuchařku Piráti připravili kvůli tomu, že Babiš podal podnět k zahájení disciplinárního řízení s Peksou. Ten měl o Babišovi ve Švédsku hovořit jako o premiérovi, který zneužívá a rozkrádá dotace a je trestně stíhaný. Výbor zasedá v úterý odpoledne. [celá zpráva]

Není to poprvé, co Piráti přišli s takovým vtípkem. Nedávno připravili kuchařku přímo pro premiéra v demisi Babiše s radami, jak s nimi jednat. „Neříkejte nám kluci, my vám taky neříkáme strejdo,“ vzkázali mu například. [celá zpráva]

Reagovali tak na stížnosti Babiše, který na březnové mimořádné schůzi Sněmovny vmetl poslancům, ať mu připraví kuchařku, jak s nimi má jednat.

Reklama

Výběr článků

Načítám