Hlavní obsah

Noční požár garáže v Kroměříži způsobil třímiliónovou škodu

Právo, mhr

Škodu za tři milióny korun si vyžádal požár, který v noci na neděli zachvátil garáž na Vrchlického ulici v Kroměříži. Shořely při něm i vozíky, které jsou používány jako elektrický vláček v místní Podzámecké zahradě. Právo o tom informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vyhořelá garáž

Článek

Hasiči se o požáru dozvěděli v sobotu krátce po 23. hodině. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Kroměříže a Holešova a dobrovolní z Kroměříže, Hulína a Chropyně. Zásah jim přitom komplikovala v garáži uskladněná technika a zejména pak výbuchy, které se z ní ozývaly.

„Hasiče už při provádění průzkumu přivítalo několik výbuchů od akumulátorů a pneumatik. Garáž byla celá v plamenech, proto hasiči v dýchacích přístrojích nasadili několik proudů vody. K hašení použili i pěnidlo. Požár měli pod kontrolou do 20 minut od jeho ohlášení. Následně rozebírali konstrukci a dohašovali skrytá ohniska hoření. Hasební práce byly skončeny v 0:53,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vyhořelá garáž

Požárem byly podle něj zničeny čtyři elektrické vozíky, které jsou používány jako elektrický vláček v kroměřížské Podzámecké zahradě, jedno osobní vozidlo značky BMW a objekt garáže.

„Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na tři milióny korun,“ dodal Žemlička. Při požáru nebyl podle něj nikdo zraněn. Příčiny jeho vzniku jsou předmětem šetření, na němž se mají podílet i specialisté z Technického ústavu požární ochrany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám