Hlavní obsah

Slunečné počasí vystřídají četné přeháňky a bouřky

Čekání na déšť by mělo tento týden skončit. Meteorologové očekávají pro následující dny příjemné teploty nad hranicí 20 stupňů Celsia doprovázené četnými bouřkami a přeháňkami. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pondělní ráno bylo na západě poměrně chladné a například v Chebu či Karlových Varech klesly teploty v pěti centimetrech pod bod mrazu. Přes den nicméně bude jasno či skoro jasno s teplotami mezi 19 a 23 stupni Celsia.

V úterý začne počasí od východu ovlivňovat „výšková tlaková níže”. V Čechách bude jasno či polojasno, na východě republiky bude rovněž zpočátku dne minimum oblačnosti, ale postupně se zatáhne a místy se objeví dešťové přeháňky a bouřky. Ráno teploty klesnou na 9 až 5 stupňů Celsia, přes den se dostanou na 21 až 25.

Ve středu bude převládat polojasno až oblačno. Místy se opět vyskytnou přeháňky a ojediněle se mohou objevit bouřky,” dodala Honsová. Ranní minima se budou pohybovat mezi 12 a 8 stupni, přes den teploty vystoupají na 20 až 24 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek bude převládat oblačno, místy se opět objeví bouřky a přeháňky. Příznačná bude vysoká vlhkost vzduchu. Ranní minima klesnou na 12 až 8 stupňů, odpolední teploty vystoupají na 21 až 25.

V pátek se mírně ochladí. Oblačné počasí s občasným deštěm či přeháňkami nepustí teploty výše než na 18 až 22 stupňů Celsia.

Víkend pak nabídne převažující polojasno či oblačno s přeháňkami či bouřkami a teplotami mezi 20 a 24 stupni, dodala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám