Hlavní obsah

Na Česko se ženou bouřky s přívalovými dešti, varují meteorologové

Na Česko se ženou silné bouřky, varuje Český hydrometeorologický ústav. Meteorologové je očekávají od středečního odpoledne s výjimkou západních Čech. Na některých místech je doprovodí přívalové srážky. Spadnout by mělo kolem 30 mm srážek a vítr dosáhne v nárazech rychlosti kolem 20 m/s. Na některých místech Česka budou padat kroupy.

Foto: ČHMÚ

Výstraha před prudkými bouřkami a přívalovými dešti platí ve žlutě označených oblastech. Sytě žlutá značí místa, kde navíc hrozí požáry.

Článek

Počasí v Česku začne ve středu odpoledne a večer ovlivňovat frontální rozhraní. Začnou se s výjimkou západních Čech tvořit bouřky.

V noci na čtvrtek bouřky přechodně zeslábnou. Během čtvrtka se opět budou na některých místech sílit. V noci na pátek zeslábnou. V bouřkách se místy mohou vyskytnout přívalové srážky, kdy by mělo spadnout kolem 30 mm srážek a také nárazy větru o rychlosti kolem 20 m/s. Ojediněle se vyskytnou také kroupy.

Na rozdíl od západní Evropy by se v Česku ale nemělo po bouřkách příliš ochladit. Stále můžeme očekávat teploty mezi 18 až 23 stupni. Další prodloužený víkend by měly provázet příjemné teploty kolem 25 stupňů, slibují meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám