Hlavní obsah

ANO marketingem zastírá podstatu věci, řekl Zimola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předsednictvo ČSSD se v pátek po seznámení s výsledky jednání o vládě, která s hnutím ANO vedli předseda strany Jan Hamáček spolu se statutárním místopředsedou Jiřím Zimolou, jednomyslně shodlo na ukončení jednání s ANO. ČSSD hnutí Andreje Babiše z krachu vyjednávání viní, podle Zimoly nyní jen „marketingem zastírá podstatu věci”.

Záznam: TK po jednání předsednictva ČSSD, které by mělo posoudit nabídku hnutí ANO při vyjednáváních o vládě.Video: ČTK

 
Článek

„Předsednictvo jednomyslně schválilo postup nejužšího vedení soc. dem. ve vyjednávání o případné koalici s hnutím ANO. Předsednictvo ukončilo jednání s hnutím ANO,” řekl Zimola.

Zdůraznil, že hnutí ANO odmítlo vytvoření stabilní vlády. „Není to soc. dem., která je za krach odpovědná,” komentoval ukončení jednání Zimola. ANO podle něj jen marketingem zastírá podstatu věci.

ČSSD od počátku poukazovala na to, že problémem je osoba trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše. Sociální demokraté nicméně byli ochotni ustoupit výměnou za pět ministerských postů v případě, že jedním z nich bude resort vnitra či financí. To ANO neakceptovalo a jeho nabídka ministerstev spravedlnosti, práce a sociálních věcí, zemědělství, kultury a zahraničí zůstala nevyslyšena.

O závěrech, které přijalo páteční předsednictvo, bude vedení soc. dem. informovat delegáty na sobotním sjezdu v Hradci Králové. Kromě krachu jednání o vládě bude ČSSD volit také místopředsedy.

Reklama

Výběr článků

Načítám