Hlavní obsah

K náledí se přidá silný vítr a sněžení, varovali meteorologové

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek doplnil výstrahu před náledím o varování před sněžením a silným větrem. Sněžení bude hrozit v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, vítr rovněž na východě republiky.

Foto: ČHMÚ

Výstraha před náledím

Článek

„V průběhu pátečního večera a noci na sobotu bude na severu Moravy vydatněji sněžit, do rána zde napadne v nižších polohách kolem sedmi centimetrů sněhu, na horách připadne 10 až 15 centimetrů. Sněžení bude pokračovat i během sobotního dne a neděle, jeho intenzita však bude slabší,” varovali meteorologové, podle nichž bude nový sníh v souvislosti s nárazovým větrem vytvářet zejména ve vyšších polohách sněhové jazyky.

Varování se vztahuje na Olomoucký a Moravskoslezský kraj od pátečních 18 do sobotních 6 hodin.

Vítr bude zesilovat od sobotního rána a zejména v oblasti Moravské a Vyškovské brány bude v nárazech dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Slábnout bude až v noci na pondělí. Varování platí pro části Jihomoravského, Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje od sobotních 7 do nedělních 20 hodin.

Foto: ČHMÚ

Výstraha před sněhem

I nadále zůstává v platnosti výstraha před náledím. Pouze v Jihomoravském a Jihočeském kraji meteorologové zmírnili její intenzitu. [celá zpráva]

Foto: ČHMÚ

Výstraha před větrem

Reklama

Výběr článků

Načítám