Hlavní obsah

Chřipková epidemie nepolevuje

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chřipková epidemie i přes mírný pokles nemocnosti stále pokračuje. V pátek to na základě nových dat oznámila hlavní hygienička Eva Gottvaldová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V 10. kalendářním týdnu tohoto roku celková nemocnost akutními respiračními infekcemi včetně chřipky oproti předcházejícímu týdnu v České republice poklesla o 3,1 procenta a dosáhla hodnoty 1923 nemocných na 100 000 obyvatel,” uvedla Gottvaldová.

Jak dále připomněla, v Moravskoslezském, Libereckém, Jihomoravském, Pardubickém a Plzeňském kraji překračuje nemocnost stále hranici 2000 nemocných na 100 000 obyvatel.

Chřipka

Plošná epidemie trvá v celé západní Evropě a nejinak je tomu i v zemích sousedících s Českou republikou.

„I nadále platí doporučení pokud možno se vyhýbat větším uskupením lidí a ve zvýšené míře dbát na dodržování základních hygienických pravidel, tedy kýchat do kapesníku a pravidelně si mýt ruce i po cestě hromadnou dopravou. Pokud už jste nemocní, chovejte se zodpovědně, infekci nepodceňujte a nešiřte dál – je mnohem lepší chřipku vyležet než nákazu dále šířit,“ zopakovala hygienička základní pravidla, která by lidé měli dodržovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám