Hlavní obsah

Zeman: Začínám být z Babiše nepatrně nervózní

Právo, dan

Prezident Miloš Zeman by uvítal, kdyby premiér v demisi Andrej Babiš začal směrovat vyjednávání o tom, kdo podpoří jeho druhou vládu, k nějakému konci. Babišovo přešlapování ho už začíná mírně znervózňovat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman a Andrej Babiš na snímku z roku 2016

Článek

„Začínám z toho také být nepatrně - zdůrazňuji slovo nepatrně - nervózní,” řekl Zeman ve čtvrtek v TV Barrandov. Dodal, že se setkal s šéfem komunistů Vojtěchem Filipem a ten mu prý řekl, že už je po jednáních s ANO připravená smlouva o podpoře menšinové vlády.

„Nachyluje se čas, aby tady důvěra byla. Je tady několik variant a přišel čas to rozseknout,” poznamenal prezident. Zopakoval, že za ideální by považoval, aby Babiš měl domluvenou podporu do června.

Zeman se také vyjádřil ke kauze komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, který byl politiky a také demonstracemi přinucen k rezignaci na funkci šéfa komise pro kontrolu GIBS. Ondráček podle něj udělal chybu, že se neomluvil. „Stačilo, aby pan Ondráček řekl jednu jedinou větu: Byl jsem mladý, byl jsem blbý, omlouvám se,” uvedl Zeman.

Podle něj argumenty pro svolání demonstrací, že je ohrožena demokracie, nejsou na místě, protože proběhly svobodné volby. „Demokracie není ohrožena, jsou ohroženy pozice těch, kteří prohráli,” uvedl Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám