Hlavní obsah

Udženija dala facku zastupiteli a hrdě se k ní hlásí

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija dala na pondělním jednání zastupitelstva Prahy 2 facku zastupiteli Danu Richterovi. Ten podle ní dlouhodobě vulgárně urážel její kolegyně. Udženija se za čin nestydí, hrdě se k němu hlásí a za zkrat to nepovažuje.

Foto: Pavel Karban, Právo

Alexandra Udženija po zvolení první místopředsedkyní ODS na kongresu v Ostravě.

Článek

„K pondělnímu incidentu se hrdě hlásím. Nebyl to zkrat, nejsem si jista, zda bych to neudělala zase. Paní kolegyně zastupitelka Mazancová čelila skutečně už poněkolikáté vulgárnímu a krajně nemístnému verbálnímu útoku zastupitele Richtera,” obhajuje své jednání na zasedání zastupitelstva Prahy 2 sama Udženija.

O vyhroceném jednání zastupitelstva Prahy 2 informoval Týden.cz. Podle informací účastníků zasedání měl Dan Richter, bývalý člen hnutí Občané za spokojené bydlení, ve svém projevu vulgárně urážet členy zastupitelstva – a údajně to nebylo poprvé. Řada politiků včetně Udženije tak odešla do předsálí, aby jeho slova nemuseli poslouchat.

Zastupitelé tleskali

Tentokrát se však situace vyhrotila ještě více. Člen jeho bývalého hnutí začal Richterovi podle svědků lít vodu na hlavu a následně mu vracející se místopředsedkyně ODS vlepila facku. Mnozí zastupitelé údajně dokonce zatleskali.

Richter podle Udženije dlouhodobě dehonestuje a ponižuje i starostku Prahy 2 a její stranickou kolegyni Janu Černochovou.

„Přihlížet tomu, jak někdo vulgárně uráží kolegyni na jednání zastupitelstva, před diváky a na půdě radnice, s prominutím do k***v, prostě nebudu,” dovysvětluje incident Udženija s tím, že se postavila za kolegyni.

Reklama

Výběr článků

Načítám