Hlavní obsah

Piráti převáželi lidi přes uzavřený Libeňský most rikšou

Praha

Piráti v pondělí odpoledne převáželi lidi v Praze přes uzavřený Libeňský most rikšou. Chtěli tak upozornit na špatnou péči o most ze strany města. Most je dlouhodobě ve velmi špatném stavu, momentálně je uzavřen.

Piráti vozili lidi rikšou přes uzavřený Libeňský most Video: Novinky

 
Článek

„Máme obavu, že někteří politici chtějí most zbourat a postavit most větší a dražší. To je v klidné rezidenční lokalitě nepřijatelné. Automobilová doprava se musí přesunout na okraj města, nelze donekonečna rozšiřovat silnice v centru,“ tvrdí poslanec a pražský zastupitel Ondřej Profant.

Praha kvůli havarijnímu stavu Libeňský most uzavřela ve druhé polovině ledna. [celá zpráva]

Jeho nosnost je prý nedostatečná a hrozí riziko zřícení. Pro chodce a cyklisty je přístupný nadále, autům a tramvajím se však do odvolání zcela uzavřel.

Foto: Novinky

Rikša vozila odpoledne lidi přes uzavřený most.

Piráti upozorňují, že Libeňský most nebyl nikdy řádně udržován. „Dosluhující náměstek Petr Dolínek (ČSSD) si bere obyvatele jako rukojmí, aby prosadil megalomanský projekt stržení mostu a následnou novostavbu mostu dálničního typu,” tvrdí Piráti.

Libeňský most, který spojuje Holešovice a Palmovku, je v dezolátním stavu dlouhodobě. Debaty o jeho stavu se obnovily po nedávném pádu lávky v pražské Troji.

V metropoli je ve velmi špatném stavu celkem 23 mostů. Odhalila to kontrola, kterou město zadalo právě po pádu lávky. [celá zpráva]

Záznam: Mimořádná TK k uzavření Libeňského mostuVideo: ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám