Hlavní obsah

Podzim se hlásí. Týden bude sychravý s přeháňkami

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí tento týden připomene, že podzim se nezadržitelně blíží. Přes naše území přejdou dvě studené fronty, které s sebou přinesou déšť i chladný vzduch. Zejména o víkendu se deštníky budou hodit. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vlnící se studená fronta přinese v pondělí odpoledne na východ republiky zataženou oblohu a déšť, který může být i trvalý. Tomu budou odpovídat i nejvyšší denní teploty, které se na Moravě a ve Slezsku budou pohybovat kolem 18 stupňů. Tepleji by mělo být zejména v severozápadní polovině Čech, kde může být i polojasno a rtuť se tam dostane i na 22 stupňů.

V úterý bude v Čechách oblačno až polojasno s přeháňkami, na východě zpočátku dne ještě zataženo s deštěm, který bude ustávat až kolem poledne. Ranní minima klesnou na 14 až 10 stupňů, v Čechách se při zmenšené oblačnosti dostanou k sedmi stupňům. Přes den by se měly dostat na 14 až 18 stupňů, přičemž pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr.

Ve středu bude převládat polojasno až oblačno, postupně bude od západu přibývat více oblačnosti s deštěm či přeháňkami,” konstatovala Honsová. Ráno klesnou teploty na 11 až 7 stupňů, přes den se budou pohybovat mezi 15 a 19 stupni, přičemž i nadále bude foukat čerstvý vítr.

Proměnlivé počasí bude pokračovat i ve čtvrtek, kdy polojasnou oblohu od západu doplní srážky, aby se večer začalo opět vyjasňovat. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den bude mezi 16 a 20, přičemž na Moravě a ve Slezsku může být i o dva stupně tepleji.

Zvětšená oblačnost s přeháňkami nás čeká v pátek. Ráno bude chladné, neboť teploty klesnou na 10 až 6 stupňů, přes den se dostanou na 15 až 19.

O víkendu by mělo počasí ovlivňovat chladné severozápadní proudění. Převládat bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami. Ranní teploty po oba víkendové dny budou kolísat mezi 10 a 6 stupni, před den se dostanou na 13 až 17 stupňů v sobotu a 14 až 18 stupňů v neděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám