Hlavní obsah

Připravte si svetry a deštníky, bude chladno a deštivo

Velmi chladným ránem, kdy například na Horské Kvildě klesla teplota na minus dva stupně, v Karlových Varech bylo 2,1 stupně a v Žatci pět stupňů, odstartoval první zářijový týden. Do Česka vtrhl podzim s plným nasazením. Oblačno s nízkými teplotami a dešťovými přeháňkami nás čeká po celý týden. Počasí by se mělo vylepšit až po víkendu, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, ČTK

Ilustrační foto

Článek

V pondělí by se mělo po chladném ránu počasí vylepšit a odpoledne by měly teploty stoupnout v Čechách na 17 až 21 stupňů a mělo by být polojasno. Naopak na Moravě a ve Slezsku bude oblačno s přeháňkami či deštěm.

Úterý začne vyššími teplotami, ráno 11 až 7 stupňů, odpolední v intervalu 20 až 24 stupňů. „Bude ale foukat čerstvý vítr, který pocitovou teplotu bude snižovat,“ uvedla Honsová. Večer se do Česka nasune studená fronta a bude přibývat oblačnost.

Ve středu přijde déšť na většinu území a bude oblačno až zataženo. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 7 stupni, odpolední v Čechách mezi 18 a 22 stupni, na Moravě bude ještě tepleji – 20 až 24 stupňů.

Podobné počasí bude panovat i ve čtvrtek. Oblačno až zataženo s deštěm. Ranní teploty 13 až 9 stupňů, odpolední 15 až 19 stupňů a bude foukat čerstvý vítr, který pocitovou teplotu ještě sníží.

V pátek by mělo oblačnosti ubývat, ale čeká nás chladné ráno, teploty se budou pohybovat mezi 9 a 5 stupni, na horách by mělo dokonce mrznout. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni.

Kolem víkendu se bude nad Českem vlnit frontální rozhraní. Mělo by se oteplit, rána budou ovšem stále chladná. Teploty by se měly pohybovat mezi 12 a 8 stupni, odpoledne by se rtuť teploměru měla v Čechách vyšplhat ke 23 stupňům, na Moravě bude tepleji – až 25 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám