Hlavní obsah

Zaorálek zahájil kampaň ČSSD na soutěži seniorů, přislíbil růst životního standardu

Novinky, Denisa Doležalová
Karviná

Volební lídr ČSSD a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek zahájil v úterý dopoledne v Karviné neformálním způsobem předvolební kampaň strany. Učinil tak při zahájení Netradičních her seniorů, kde na něj čekalo na 120 důchodců. Jako jeden z hlavních bodů kampaně vyhlásil Zaorálek růst životního standardu v závislosti na růstu ekonomiky, tedy i důchodů.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Lubomír Zaorálek při proslovu k seniorům v Karviné.

Článek

Zaorálek seniorům sdělil, že je moc rád, že tady s nimi může dnes být a zahájit zde i kampaň ČSSD před říjnovými volbami.

Dorazil na zahradu Městského klubu seniorů, kde na něj již čekalo na 120 důchodců. Ti zde vyčkávali na zahájení Netradičních sportovních her seniorů. Přijeli na akci v taxi i mikrobusech z Karviné, Havířova i sousedního Polska.

„Jak jinak zahájit předvolební kampaň než na sportovních hrách seniorů. Mám pocit tady s vámi, že bych mohl docílit ve volbách výkonu, na který budeme všichni pyšní. Budu se snažit,“ sdělil seniorům Zaorálek a sklidil potlesk.

Nepůjde o vítězství, ale o udržení

Dodal, že nyní už nebudou hrát o vítězství jako v mládí, ale budou hrát o udržení. „Budeme si vážit vítězů i poražených, na hrách i u voleb,“ řekl Zaorálek, který před seniory i zavzpomínal na nedávný křest geparda v pražské zoo, kdy soutěžil, zda je rychlejší než gepard.

„Displej mi ukazoval, že běžím rychle jako veverka. Proč to ale zmiňuji, podstatné je to, že v poslední sekundě jsem ucítil pronikavou bolest ve stehnu. Dva dny jsem pak kulhal. Takže sportujte, ale s rozumem. Nesoutěžte s gepardem,“ apeloval na seniory lídr ČSSD.

Na akci promluvil i karvinský primátor Tomáš Hanzel (ČSSD), který Zaorálka jako svého kamaráda na hry seniorů pozval. „Myslím, že se máme čím pochlubit. Spolkový život seniorů z Karviné, Havířova i sousedního Polska krásně funguje,“ vysvětlil pozvání primátor.

Předvolební téma ČSSD: růst životního standardu u Čechů

Zaorálek dále v Karviné uvedl, že nízké mzdy a důchody neodpovídají bohatství současné České republiky. „Pokud se naší zemi daří, tak je potřeba, aby z toho mělo užitek co největší množství lidí, a ne jen ti vyvolení. Ekonomika je nastartovaná, teď jde o to, aby společnost dokázala vše mezi sebe spravedlivě rozdělit,“ řekl Zaorálek s tím, že růst životního standardu je klíčové téma blížícího se volebního boje.

Ministr zahraničí Zaorálek vede sociální demokraty do sněmovních voleb po červnové rezignaci Bohuslava Sobotky.

Reklama

Výběr článků

Načítám