Hlavní obsah

Na Klínovci v Krušných horách se stále lyžuje, možná to půjde i na prvního máje

Právo, vor
Karlovy Vary

Lyžařské vleky se o víkendu rozjely už jen ve dvou lyžařských střediscích v republice, na Klínovci (1244 m) v Krušných horách a na Ovčárně v Jeseníkách. Skiareál Klínovec, pokud se zásadně nezmění počasí, chce dokonce končit až na prvního máje, pod Pradědem (1491 m) pojedou vleky do konce dubna.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Klínovci se stále lyžujeVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

Lyžařský areál na Klínovci je otevřený od pátku do neděle. V provozu je lanovka CineStar Express a upraveny jsou sjezdovky Dámská, Pařezovka a lyžařská cesta 2a. Většina lyžařů v sobotu dopoledne parkovala přímo na vrcholu Klínovce, kde stálo zhruba sto osobních vozidel. Lanovka byla obsazená jako uprostřed zimní sezóny. Neodradila je ani sobotní dopolední vánice.

Lyžuje se totiž za snížené jízdné 390 korun na den. Na sjezdovkách leží 20 až 40 cm technického a čerstvého sněhu, který během týdne připadl. „Vzhledem k tomu, že předpověď slibuje i na příští týden nebývale chladné počasí, plánujeme provoz ještě od pátku 28. dubna do neděle 1. května,“ uvedl provozovatel na svých webových stránkách s tím, že vše upřesní během středy.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Lyžaře na Klínovci v Krušných horách neodradila v sobotu dopoledne ani vánice.

V týdnu zvažovali provoz lyžařského areálu rovněž ve Špindlerově Mlýně, ale na svých internetových stránkách oznámili, že zimní sezónu ukončují.

Naopak v Jeseníkách pod Pradědem se ještě lyžuje. O víkendu byly podle internetových stránek Ski areálu Praděd v provozu lyžařské vleky C a B.

„Na Pradědu stále panují krásné přírodní podmínky. Švýcárna je otevřena,“ uvádí webové stránky lyžařského areálu. Protažena byla strojově i běžkařská trať mezi Pradědem a Moravským ledovcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám