Hlavní obsah

Slunečný týden ukončí v pátek sněžení či déšť

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V následujících dnech si díky tlakové výši užijeme slunečné počasí, které by až v závěru týdne měl přerušit přechod studené fronty, jež přinese oblačnost a srážky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pondělní ráno bylo díky zmenšené oblačnosti relativně chladné a například na Jizerce klesla rtuť na –16 stupňů Celsia. Přes den by mělo převládat jasno či polojasno s nejvyššími teplotami mezi 3 a 7 stupni. V místech, kde se udrží nízká oblačnost, budou odpolední maxima pouze kolem nuly.

V úterý ráno se ojediněle mohou objevit mrznoucí mlhy. Minimální teploty budou klesat na –5 až –9 stupňů, přes den se při jasné či skoro jasné obloze dostanou na 5 až 9 stupňů,” uvedla Honsová.

Velmi podobně by mělo být i ve středu. Ráno budou teploty klesat na –5 až –9 stupňů, opět se mohou ojediněle objevit mrznoucí mlhy. Přes den bude převládat počasí s minimem oblačnosti a nejvyššími teplotami v intervalu 5 až 9 stupňů.

Rovněž ve čtvrtek zůstanou ranní minima na –5 až –9 a denní maxima mezi 5 a 9 stupni. Převažovat bude ještě počasí s minimem oblačnosti.

V pátek zpočátku dne bude ještě skoro jasno či polojasno, ale od západu začne přibývat oblačnosti a přidají se i srážky. Zatímco v horských oblastech by se mělo jednat o sněžení, jinde bude pršet. Ranní minima se budou pohybovat mezi 2 a –2 stupni, přes den se dostanou ještě na 4 až 8 stupňů.

V sobotu i v neděli bude převládat oblačno až zataženo s občasným deštěm. Na horách by se mělo jednat o sněžení či srážky smíšené. Ráno budou teploty klesat na 2 až –2 stupně, přes den se udrží mezi 4 až 8 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám