Hlavní obsah

V Ústí nad Labem našli v babyboxu holčičku. Pojmenovali ji Markéta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Malého kojence někdo ve čtvrtek dopoledne odložil do babyboxu v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Holčička byla pojmenována Markéta. Je zdravá a nalezena byla na rozdíl od jiných dětí oblečená a umytá, jak sdělil zakladatel babyboxů Ludvík Hess. Markéta je v pořadí 144. dítě odložené v babyboxu v Česku.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Babybox

Článek

„Ústecká bedýnka zřízená v roce 2009 pomohla dnes dopoledne vstoupit do nového a snad lepšího života holčičce, kterou jsem nemohl pojmenovat jinak než Markétka,“ uvedl ve čtvrtek Ludvík Hess.

Markétka je šestým nalezeným dítětem v ústeckém babyboxu a celkově čtrnáctým odloženým v celém Česku tento rok. Za celou dobu fungování babyboxů v Česku do nich bylo odloženo 84 holčiček a 60 kluků. V Ústí byla naposledy odložena Andělka 5. prosince 2015.

Babyboxy fungují 11 let, první byl instalován v červnu 2005 v pražském Hloubětíně. Fungují jako novorozenecký inkubátor. Zapínají se, když do nich někdo vloží dítě. Začnou se vyhřívat, spustí se ventilace a alarm, který upozorní personál.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám