Hlavní obsah

ODS chce oslovit voliče apelem na svobodu a jejich vlastní schopnosti

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Občanští demokraté v pondělí zahájili kampaň před senátními a krajskými volbami. Ústředním mottem je apel na voliče, kteří „věří ve svobodu a vlastní schopnosti”.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija, předseda strany Petr Fiala a kandidát do senátu David Novák.

Článek

„Na krajích vládne levice, která má společně s populisty většinu i v Poslanecké sněmovně a Senátu. Na Hradě sedí kandidát vládní koalice. Je čas na vyvážení sil,” uvedl šéf ODS Petr Fiala, podle něhož není stávající stav pro politický systém zdravý.

„Ekonomika roste, nezaměstnanost klesá, ale na svých životech to většina lidí dosud nepoznala,” konstatoval Fiala, podle něhož se občanští demokraté pokusí vrátit politice obsah.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předseda ODS Petr Fiala

Heslo „Strana pro ty, kteří věří ve svobodu a vlastní schopnosti” má oslovit voliče, kteří vyznávají samostatnost, svobodu a odmítají další regulace i zásahy do soukromí.

„Po osmi letech vlády socialistů a často i komunistů kraje přešlapují na místě. Nemají žádnou vizi, krajské vlády už je pouze udržují v chodu. To je málo,” tvrdí kandidát ODS na plzeňského hejtmana Martin Baxa.

Senátor a místopředseda strany Miloš Vystrčil doplnil, že má-li horní komora fungovat jako pojistka proti špatným zákonům, je podle něj třeba oslabit tamní levicovou většinu. Vystrčil bude na podzim obhajovat mandát v obvodu Jihlava.

Reklama

Výběr článků

Načítám