Hlavní obsah

Babiš se v České televizi ostře pohádal s Moravcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během nedělního diskusního pořadu České televize Otázky Václava Moravce, jehož hostem byl i vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš, došlo několikrát k ostrým střetům mezi politikem a moderátorem pořadu.

Hádka Andreje Babiše s Václavem MoravcemVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Babiš například Moravce obvinil, že lže, uráží jeho ženu a že Moravec dostal úkol, aby ho zase „popravil".

Babiš totiž naposledy minulý týden odmítl pozvánku do pořadu s odůvodněním, že Moravec na něj a jeho firmy permanentně útočí. V tomto týdnu se ale nakonec rozhodl přijít.

Nejméně ukázněný host

Moravec Babišovým výtkám oponoval, že úkolem médií je předkládat fakta a hledat odpovědi. „Vy mi neodpovídáte na otázky, pane vicepremiére,” řekl poté, co se Babiš opakovaně ohrazoval, že mu skáče do řeči.

Podle Babiše je právě přerušování jeho promluv důvodem, proč do diskusního pořadu s Moravcem nerad chodí. Moderátor proti tomu uvedl, že obsahové analýzy pořadu ukazují, že nejméně ukázněným hostem, který ostatním nejvíc skáče do řeči, je Babiš.

Největší roztržka se strhla poté, co Česká televize poukázala na to, že Babiš chodil na narozeniny bývalého prezidenta Václava Klause a zná se s lobbistou Ivo Rittigem a tyká si s ním, když přitom Rittiga kritizuje jako člověka spojeného s korupcí.

Pane redaktore, zase jste nezklamal, zase je to o Babišovi
Andrej Babiš, předseda ANO

„My jsme samozřejmě jako podnikatelé tady museli bohužel s nimi nějak žít,” připustil Babiš. Zároveň si ale postěžoval, že se téma v pořadu objevilo.

„Pane redaktore, zase jste nezklamal, zase je to o Babišovi," řekl vicepremiér.

Už během pořadu se k jeho průběhu na sociálních sítích začali vyjadřovat politici, komentátoři a další lidé. „A konstruktivní a věcná debata nikde,” uvedl na Twitteru například místopředseda vládních lidovců Marian Jurečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám