Hlavní obsah

Šéf celníků Kašpar rezignoval

Praha
Aktualizováno

Ze zdravotních důvodů rezignoval generální ředitel celní správy Petr Kašpar, oznámilo ve středu ráno ministerstvo financí. Ve funkci bude do konce června.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ředitel Generálního ředitelství cel Petr Kašpar

Článek

„Na uvolněné místo bude v souladu se služebním zákonem neprodleně vypsáno výběrové řízení,” informoval Novinky mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec.

Objevily se spekulace, že za Kašparovým odchodem jsou problémy celní správy se zaváděním elektronické evidence tržeb, kterou prosazuje ministr financí Andrej Babiš (ANO). „Není to pravda. Rezignoval ze zdravotních důvodů,“ řekl Novinkám Babiš.

Kašpar v celní správě působí už od roku 1988, byl první zástupcem generálního ředitele nebo ředitelem Celního úřadu pro Královéhradecký kraj. Šéfem celníků se stal před dvěma lety. Babiš jeho uvedení do funkce komentoval tím, že cílem nového šéfa má být boj proti daňovým únikům.

Kašpar byl nedávno povýšen do generálské hodnosti, dosud měl hodnost plukovníka.

Související téma:

Rezignace šéfa celní správy přichází v době, kdy je jeden z jeho podřízených, celník Pavel Šíma, obviněn ze zneužití pravomoci a přijetí úplatku za neoprávněné předávání informací z trestních řízení a uzavřených systémů bezpečnostních složek. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Citlivá data se předávala i na masáži

Soukromý detektiv si objednával, státem placený důstojník dodával. Právě tak fungoval podle obvinění skrytý byznys s citlivými informacemi z trestních spisů....

Výběr článků

Načítám