Hlavní obsah

Jízda celebrit v luxusních autech Gumball 3000 dorazí do Prahy

Aktualizováno

Do Prahy ve středu večer z Německa dorazí jízda celebrit v luxusních autech Gumball 3000. Veřejnost tak bude mít možnost vidět v centru metropole auta značek Ferrari, Bugatti, Lamborghini nebo Aston Martin. Ve čtvrtek se spanilá jízda přesune do Maďarska, pokračovat budou auta do Bukurešti.

Foto: Profimedia.cz

Účastník závodu Gumball 3000 zastavený hlídkou policie v roce 2013

Článek

Letošní 18. ročník jízdy odstartoval v neděli z irského Dublinu za účasti herce Davida Hasselhoffa nebo pilotů Formule 1 Davida Coultharda a Jeana Alesiho. Praha se stane osmou zastávkou jízdy, která předtím zavítala například do Belfastu, Manchesteru nebo Londýna.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Značkové vozy ve středu vyrazí ze zábavního parku Europa-Park v Bádensku-Württembersku a budou pokračovat přes Friedrichshafen na břehu Bodamského jezera do české metropole, kam by měly přijíždět mezi 17. a 21. hodinou.

Závod Gumball 3000 v roce 2013Video: Jiří Tomaškovič, Právo

Na jednu noc se zastaví na parkovišti hotelu Hilton, kde bude mít veřejnost možnost vidět vozy mapující historii automobilů od veteránů po moderní supersporty značek Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Jaguar, Bentley a Rolls-Royce. Chybět nebudou ani futuristické koncepty dalších značek. Gumball 3000 měl premiéru v roce 1999.

Milióny diváků

Autorem této myšlenky je britský podnikatel Maximillion Cooper, který chtěl projektem propojit akční sporty, auta a hudbu. Během následujících deseti let přerostl koncept z undergroundové události ve světoznámou značku. Akci každoročně sleduje více než 60 miliónů televizních diváků a přes 100 miliónů lidí na sociálních sítích.

V minulých dvou letech Gumball do ČR nezavítal a v tuzemsku se konal podobný podnik pod názvem Diamond race. V roce 2013 zaplatili účastníci Gumballu v Česku asi 20 pokut, a to především za rychlou jízdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám