Hlavní obsah

V Terariu Praha se můžete pomazlit s malou lvicí

Novinky, Aneta Lednová
Praha

V zoologické zahradě Terarium v městské části Praha Dubeč se můžete pomazlit se lvím mládětem. Neschovávají ho ale za žádnou prosklenou vitrínou. Měsíční lvice Lefinka může, kam se jí zachce. Už teď má svůj fanklub.

V Terariu Praha se můžete pomazlit s malou lvicíVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Malé prostory v zoo Terarium Praha jsou nyní přeplněnější než kdy jindy. Velkým lákadlem se stalo mládě lva, které je přítulné, jako by to ani nebyla šelma.

„Lefinka pochází ze Slovenska, kde se narodila 1. dubna, takže je aprílová. Její matka ji nechtěla, tak jsme si ji přivezli, protože už pár lvů máme,“ řekl Novinkám majitel Teraria Antonín Hnízdil.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Krmená je zatím z flašky

Péče je prý stejná jako u každého jiného novorozence. Každé dvě hodiny se mládě kontroluje a krmí. Poté následuje řádná masáž břicha.

„Jak jsem už říkal, pár lvů jsme odchovali, ale ona se jeví, že bude nejskvělejší. Chodí k lidem ráda. Jde jen o to, aby nezradili její důvěru. Návštěvníci musí akceptovat, co jim říkám. Nesmí ji zvedat nebo bránit v cestě. Přece jenom ví moc dobře, že je lev,“ popsal pan Hnízdil.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

K návštěvníkům je velice přítulná

Přesto, že se v Terariu Praha můžete pomazlit s velkou kočkovitou šelmou, už podle názvu je jasné, že jsou zde k vidění zejména plazi. Prohlédnout si můžete ještěry, krokodýly, několik druhů hadů, pásovce, ale také například drápkaté opičky.

Reklama

Výběr článků

Načítám