Hlavní obsah

Zeman s klokánky se chystá na Čapí hnízdo. Kalousek a Ovčáček o tom zaveršovali

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman zavítá na farmu Čapí hnízdo spadající pod holding Agrofert ministra financí Andreje Babiše. Na pozvání šéfa hnutí ANO do areálu na Benešovsku přijedou i děti z klokánků.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Centrální vila v areálu luxusní farmy Čapí hnízdo na Benešovsku, kterou využívá ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Článek

Babiš plánuje Zemanovi ukázat farmu a zvířata, poté spolu politici poobědvají. Celá návštěva by měla trvat asi tři hodiny.

Akci komentoval Babišův rival a šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. „To bude dnes jízda do Čapího hnízda! V bráně budou srážet paty klokani i surikaty. Ze vzájemné dohody vyplynou jen podvody,“ zabásnil na Twitteru.

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček ho vzápětí označil za závistivého veršotepce, který by chtěl do Čapího hnízda aspoň na kousek. „Ať zanechá trapných půtek a učiní dobrý skutek,“ vzkázal Kalouskovi.

Mluvčí Hradu uvedl, že děti z klokánků se mohou na farmě podívat na klokany. Celkem přijede asi 30 lidí, klokánci budou z Prahy, Středočeského nebo Ústeckého kraje.

Farmu Čapí hnízdo prověřuje Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF). Z padesátimiliónového dotačního podvodu Babiše podezírá i pravicová opozice, která v březnu svolala mimořádnou schůzi Sněmovny.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Hrad se Babiše už dříve zastal. Prezident Zeman uvedl, že kauzy jako čapí, drozdí či kukaččí hnízdo nesleduje, protože se zabývá pouze věcmi, které mají hodnotu přesahující miliardu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám