Hlavní obsah

Moravskoslezská ODS vytahuje trumf z rukávu: Tošenovský se vrací na krajskou kandidátku

Právo, hon
Ostrava

Zcela nová tváře, ale také bývalý hejtman a europoslanec Evžen Tošenovský se objevují na kandidátce, kterou v sobotu schválila moravskoslezská ODS do krajských voleb. Jako lídra kandidátky zvolil sobotní regionální sněm ODS Jakuba Unucku.

Foto: Josef Vostárek , ČTK

Evžen Tošenovský

Článek

Další přední příčky kandidátky občanských demokratů obsadili především komunální politici, například starosta Šilheřovic Radek Kaňa, místostarosta Českého Těšína Stanislav Folwarczny, starosta Kopřivnice Miroslav Kopečný a další starostové obcí z celého kraje.

Vedle představitelů obcí nabízí ODS i odborníky, druhé místo na kandidátní listině obsadil dopravní expert z Ostravy Vladimír Návrat. Největším překvapením regionálního sněmu ODS je však návrat bývalého hejtmana Moravskoslezského kraje Evžena Tošenovského, který je na 15. místě kandidátky.

„Jistě nikdo nepochybuje o tom, že právě náš kraj by si po letech spánku konečně zasloužil důstojné vedení s jasným a čitelným programem, zodpovědností a především poctivostí, s jakou se má politika dělat. Jsem připraven pomoci lídrovi jak ve volební kampani, tak při řízení kraje,“ uvedl Evžen Tošenovský.

Reklama

Výběr článků

Načítám