Hlavní obsah

Meteorologové varují před náledím

• Aktualizováno
Novinky, jas

Motoristé i chodci by měli být velmi obezřetní, od úterního večera bude totiž podle varování meteorologů hrozit v Plzeňském, Jihočeském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji tvorba náledí. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí od úterních 22. hodin do středečního dopoledne.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Teploty budou během noci z úterý na středu klesat na 1 až -3 stupně Celsia, na jihozápadě a severovýchodě území se bude místy tvořit náledí a zmrazky, na ostatním území jen ojediněle,” uvedli meteorologové.

V noci na úterý na severovýchodě a jihozápadě území napadlo místy i přes 10 centimetrů nového sněhu, v nižších polohách se jednalo o smíšené srážky. Nový sníh způsobil komplikace hlavně řidičům. [celá zpráva]

Po úterním přechodu fronty proudí na naše území chladný vzduch od severovýchodu. Ve středu by mělo převládat zataženo až oblačno, zpočátku v jihozápadní polovině území a na horách místy s přeháňkami, které mohou být sněhové.

V průběhu dne bude oblačnosti ubývat a odpolední maxima se dostanou na 3 až 7 stupňů, přičemž na jižní Moravě a v Polabí může být až 9 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám