Hlavní obsah

Meteorologové varují před náledím

• Aktualizováno
Novinky, jas

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před tvorbou náledí. Platí pro celou Českou republiku od úterního podvečera do středečního rána. Na východě území platí i nadále výstraha před sněžením.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

„Večer a v noci na středu se místy od západu přechodně oblačnost protrhá. V noci budou teploty klesat pod bod mrazu a mokré povrchy budou místy namrzat, místy se budou tvořit náledí a zmrazky. V Čechách se navíc ojediněle vyskytne mrznoucí déšť s ojedinělou tvorbou ledovky,” upozornili meteorologové.

Zároveň připomněli, že v Olomouckém, Moravskoslezském a Zlínském kraji může do půlnoci napadnout až 15 centimetrů nového sněhu. „V polohách nad 600 metrů nad mořem v oblasti Beskyd napadne kolem 30 centimetrů, v Bílých Karpatech kolem 20 centimetrů nového sněhu,” doplnil ČHMÚ.

Varování před tvorbou náledí platí pro všechny kraje od úterních 18 hodin až do středečních 9.00. Výstraha před novým sněhem zůstává v platnosti do půlnoci.

Sněžení, které Českou republiku zasáhlo z pondělí na úterý, komplikovalo dopravu na silnicích i na železnici a způsobilo problémy rovněž energetikům, kteří v několika okresech vyhlásili kalamitní stav. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám