Hlavní obsah

Strany jednající o pražské koalici nevyřešily dopravu a peníze pro městské části

Právo, trj
Praha

Vyjednavači ANO, ČSSD, ODS a Trojkoalice v úterý řešili na pražském magistrátu přes hodinu své programy. Zjistili, že se neshodnou na otázkách kolem dopravních staveb a financování částí Prahy. Do konce března chtějí případné rozpory odstranit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloslav Ludvík

Článek

Programová shoda je podle šéfa pražské ČSSD Miloslava Ludvíka asi 85procentní, politická dohoda však finální není.

„Nejsme vůbec dohodnuti, v žádném případě bych netvrdil, že máme dohodu,“ řekl po jednání Ludvík. Dohodu do čtvrteční schůze zastupitelstva vyloučil, mluvil o termínu do 31. března.

Termín potvrdil vyjednavač Trojkoalice Petr Štěpánek. „K dořešení jsme v tuto chvíli vyčlenili dvě oblasti. Jedna se týkala dopravy ve věci trasování a financování okruhů, podílu veřejné a individuální dopravy z hlediska financí a investic. Druhá se týkala financování městských částí,“ uvedl Štěpánek.

Související témata:

Foto: archiv, Právo

Ano, politické hnutí

Foto: Novinky

Foto: ODS

Nové logo ODS

Odborné otázky se budou řešit zvlášť. Programové rozpory jsou podle Štěpánka pro Trojkoalici zatím základní překážkou do dalších jednání například o rozdělení resortů a personáliích. „Po odstranění programových rozporů bychom byli zhruba v půlce,“ poznamenal Štěpánek.

Reklama

Související témata:

Související články

Krnáčová v čele Prahy je podmínkou ANO

Setrvání Adriany Krnáčové (ANO) na postu pražské primátorky je podmínkou ANO pro jednání o koalici. Po čtvrtečním ranním jednání s ČSSD a Trojkoalicí to řekl...

Výběr článků

Načítám