Hlavní obsah

ČSSD potřebuje člověka, který zemi připraví na obranu před migrační vlnou, řekl Zeman

Aktualizováno

Sociální demokraté se podle prezidenta Miloše Zemana odpoutali od svých voličů. Strana je podle něj destabilizovaná kvůli uprchlíkům. Podle něj potřebuje člověka, který v zemi připraví obranu před migrační vlnou. Prezident to řekl v nedělním rozhovoru pro Frekvenci 1.

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman

Článek

„To, co potřebuje sociální demokracie, je člověk, který zemi připraví na obranu před migrační vlnou, zvlášť když ta vlna může přijít už tento rok,” řekl Zeman.

Strana se podle něj odtrhla od svých přirozených voličů, a to konkrétně v otázce migrační krize, takže teď je stabilizovaná tím, že ji podporují tzv. sluníčkáři, ale je destabilizovaná tím, že jí přestali věřit někteří její voliči.

Na otázku, kdo by dál mohl vést ČSSD, řekl, že jde spíše o názor než o jméno. Tím jménem by podle něj mohl být i Bohuslav Sobotka, pokud by změnil postoj. Hrozí mu prý, že „zůstane poněkud osamocen po boku Angely Merkelové a možná ani to ne.”

Se Sobotkou prý vycházel celkem dobře, než přišel rozpor právě v názoru na uprchlickou krizi.

Premiér přes mluvčího vlády Martina Ayrera vzkázal, že Zemanova slova nebude komentovat.

Kritizoval inkluzi

Zeman v rozhovoru také kritizoval inkluzivní vzdělávání, které by mělo začít v září. Podle něj to bude jeden z mnoha nezdařených experimentů, které dětem i učitelům uškodí. „Společné vzdělávání zdravých a postižených dětí je podle něj módní vlnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám