Hlavní obsah

Nechtěl jsem flagrantně lhát, brání se Stropnický

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v reakci na výzvu lidoveckého vicepremiéra Pavla Bělobrádka řekl, že nechtěl o případu pětice Čechů zadržovaných v Libanonu lhát, a proto pouze v náznaku pojmenoval souvislost mezi jejich propuštěním a případem Alího Fajáda. Bělobrádek uvedl, že by měl jeho vládní kolega zvážit setrvání v čele resortu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO)

Článek

Stropnický minulý týden potvrdil spekulace, že podmínkou propuštění pěti unesených bylo, aby Česká republika nevydala v Česku zadržovaného Libanonce Alího Fajáda do Spojených států.

Ministr na otázku, zda se bude v pátek ve Sněmovně na mimořádné schůzi věnované únikům informací bránit, řekl, že „necítí potřebu se nějak výrazně obhajovat", protože jen „v obryse, náznaku" pojmenoval něco, čeho byly dva dny plné noviny.

„Všechny noviny, všechny servery o tom psaly. Já jsem dostal otázku, a teď jsem byl během tří sekund postaven do situace, jestli mám flagrantně lhát a jestli mám připustit, že na tom něco je. Já jsem to rozhodně nevyzradil," řekl.

Stropnický: Mám na práci důležitější věci

Více se k záležitosti nechtěl vyjadřovat. Čtvrteční zasedání aliančních ministrů obrany je podle něj daleko důležitější než si vyřizovat účty v koalici.

Výzvy k odstoupení prý chápe od opozice. „Ze strany opozice to je přirozené, ze strany koalice mi to přijde zcela zbytečné," poznamenal.

Stropnického se již zastal i jeho stranický šéf Andrej Babiš, který Bělobrádkovi doporučil, aby se věnoval svému vládnímu portfoliu. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: ČTK

Alí Fajád u soudu v Praze

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek v průběhu jednání celostátního výboru strany oznámil, že prioritou pro stranu zůstává ministerstvo zemědělství.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministr financí Andrej Babiš

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nicméně kvůli rozmíšce koaličních partnerů svolal na pátek jednání šéfů koaličních stran.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám