Hlavní obsah

Silný vítr potrvá do středy, dosáhne až 125 km/h

Novinky, jas
Aktualizováno

Meteorologové v pondělí prodloužili výstrahu před silným větrem. Varování platí pro většinu krajů až do středeční třetí hodiny ranní. Rychlost nárazů může na horách dosahovat až 125 kilometrů v hodině, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

V pondělí by se rychlost větru neměla dostat v nárazech přes 110 kilometrů v hodině. Nejsilněji by mělo foukat v horských oblastech na severu republiky.

V úterý ráno poryvy dočasně zeslábnou. „Během úterního odpoledne bude vítr opět zesilovat,” uvedli meteorologové. Foukat bude od jihu až jihozápadu. Na Moravě a ve Slezsku může rychlost větru v nárazech dosahovat 75 až 90 kilometrů v hodině a na horách na severu území dokonce kolem 125 kilometrů v hodině.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Meteorologové nedoporučují podnikat horské túry a připomínají, že silný vítr může zhoršit řízení vozidla a odnášet lehčí předměty, které je proto vhodné zabezpečit.

Varování platí pro všechny kraje s výjimkou Vysočiny, Jihočeského a části Jihomoravského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám