Hlavní obsah

Incident s vozem ČRo vyšetříme, demonstrace jsme zvládli, tvrdí šéf policie

Novinky, jas
Praha

Policejní prezident Tomáš Tuhý se ohradil proti kritice, která se na policii snesla v souvislosti se sobotními demonstracemi, které organizovali odpůrci migrace i skupiny bojující proti xenofobii ve společnosti.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Příznivci (vpravo) a odpůrci (vlevo) uprchlíků se střetli v Thunovské ulici v Praze na Malé Straně.

Článek

„Vedení Policejního prezidia stojí za policisty, kteří zajišťovali bezpečnostní opatření při sobotních demonstracích v centru Prahy,” uvedla policie v prohlášení. Tuhý konstatoval, že policie jako celek situaci zvládla.

„Selhání jednotlivců v tuto chvíli nemohu ani potvrdit, ani vyloučit, a proto zákrok po dohodě s ministrem vnitra i ředitelem Krajského ředitelství policie hl. města Prahy nechám prověřit. Stejně tak některé incidenty, na které upozornily sdělovací prostředky a někteří jednotlivci na sociálních sítích,” dodal k informacím, že policie na některé incidenty nereagovala.

Reportéři Českého rozhlasu, kteří pokrývali sobotní demonstraci proti islámu na Hradčanském náměstí v Praze tvrdí, že se demonstranti dobývali do jejich přenosového vozu, přičemž policisté nezasáhli. Incident údajně ignorovali se slovy, že si za to rozhlas může sám, protože vysílá lži. [celá zpráva]

Prošetření případných excesů požaduje i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Výsledky šetření chce dostat do dvou týdnů.

Na Hradčanském náměstí v Praze se sešlo na 3000 lidí, další akce se konaly na jiných místech metropole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám