Hlavní obsah

Proměnlivé počasí nabídne slunce, ale i silný vítr

Novinky, jas

Nadcházející týden přinese proměnlivé počasí s četnými přeháňkami a v úvodu rovněž silným větrem. Nejvyšších teplot se dočkáme v pondělí a v úterý, kdy se rtuť dostane i nad 10 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude počasí ovlivňovat teplé jihozápadní proudění. V průběhu dne bude od západu přibývat oblačnosti a objeví se i přeháňky. Odpolední teploty vystoupají na 7 až 10 stupňů Celsia. Vítr bude v nížinách dosahovat v nárazech rychlosti až 70 kilometrů za hodinu, na horách se bude jednat až o 110 kilometrů za hodinu.

Velká oblačnost bude převládat rovněž v úterý, byť v úvodu dne může být i polojasno. Později se však znovu objeví přeháňky, přičemž na horách by se mělo jednat o sněžení. Ranní minima poklesnou na 6 až 2 stupně, odpoledne se v Čechách dočkáme teplot mezi 6 a 10 stupni, na Moravě a ve Slezsku se bude jednat o hodnoty mezi 9 a 13 stupni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve středu začne na naše území proudit chladný vzduch od severozápadu. Ráno se na silnicích může ojediněle objevit náledí, neboť teploty budou klesat na 3 až -1 stupeň, přes den se rtuť dostane na 6 až 2 stupně. Nejčastěji bude oblačno či polojasno s občasnými srážkami, které mohou být od středních poloh sněhové.

Ojedinělé srážky se objeví rovněž ve čtvrtek. Znovu bude polojasno či oblačno s ranními minimy mezi 0 a -4 stupni, přes den zůstanou teploty mezi 2 a 6 stupni.

Bohatý na srážky bude podle předpovědi pátek. Převládat bude zataženo s deštěm, v polohách nad 900 metrů se bude jednat o sněžení. Ráno teploty poklesnou na 3 až -1 stupeň, odpolední maxima se budou pohybovat mezi 3 a 7 stupni.

Výhled na víkend slibuje počasí s velkou oblačností a teplotami do 8 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám