Hlavní obsah

Na ministerstvo financí přišla obálka plná peněz. Nikdo neví, kdo ji poslal

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na ministerstvo financí přišla netradiční zásilka. Neznámý odesílatel na adresu resortu poslal v obálce desítky tisíc korun, aniž by specifikoval, na co mají být použity. Ministerstvo financí ho proto vyzvalo, aby upřesnil účel platby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do Letenské ulice v Praze, kde ministerstvo financí sídlí, přišla „zásilka, která obsahovala finanční hotovost v řádu desítek tisíc Kč“ 15. ledna. Nikdo však netuší, kdo peníze poslal a na co mají být použity.

„Žádáme odesílatele této částky, aby kontaktoval nejpozději do 2. 5. 2016 v rámci pracovní doby Ministerstva financí odpovědné zaměstnance na telefonní lince 257042610 nebo na e-mailové adrese hotovostMF@mfcr.cz, ve věci specifikace účelu platby,“ uvedl resort Andreje Babiše (ANO) na svých internetových stránkách.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Peníze byly ve standardní obálce,“ řekl Novinkám mluvčí ministerstva financí Michal Žurovec s tím, že zásilka nebyla poslána ani doporučeně.

Mluvčí zároveň nechtěl upřesnit, kolik přesně přišlo. „Tento údaj nezveřejníme, protože podle něho budeme moci určit skutečného odesílatele,“ doplnil Žurovec.

Pokud se neznámý dárce do začátku května nepřihlásí, stane se z peněz příjem státního rozpočtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám