Hlavní obsah

Vojáci se z Vrbětic stáhnou do poloviny února

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Vojáci, kteří už rok a půl hlídají okolí Vrbětic, by se z něj měli stáhnout do 15. února. Během úterý by se měl také dostavět plot, který areál zabezpečí. V pondělí to uvedl ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Vloni na podzim ve Vrběticích vybuchly dva sklady s municí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický

Článek

„Optimistický scénář je, že v polovině února převezmou ostrahu zaměstnanci Vojenských lesů a statků,“ nastínil Stropnický.

Nový plot, kterým je areál obehnán, je vybaven čidly a další elektronikou a bude sloužit k zabezpečení areálu.

„Už je to skoro rok a půl, vojáků se tam na směnách protočily tisíce. Je trochu luxus, aby voják, který má nějaké schopnosti, chodil kolem pásky,“ komentoval ministr.

Výbuchy ve Vrběticích
V areálu ve Vrběticích vloni vybuchly dva sklady s municí. Oba si pronajímala ostravská firma Imex Group. První exploze v říjnu si vyžádala dva lidské životy, následovalo po ní 355 neřízených výbuchů. Po druhém, prosincovém výbuchu následovala necelá stovka neřízených výbuchů. Bylo nařízeno pět evakuací. Své domovy, zaměstnání či školy musely opustit 2000 lidí. Vytyčen byl bezpečnostní okruh o obvodu asi 14 kilometrů, v dubnu byl zmenšen na současných deset kilometrů.Zdroj: ČTK

Související téma:

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám