Hlavní obsah

Silnice pokryly náledí a ledovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silnice v ČR pokrylo v pondělí ráno náledí. Silničáři na Trutnovsku dokonce zavřeli dvě silnice – z Královce do Černé Vody a ve Slemenu u Dolní Kalné. Led ale pokrývá i komunikace na Liberecku, jižní Moravě, Vysočině i na Olomoucku. U Prostějova se na D46 stala hromadná nehoda a komunikace je uzavřena.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Déšť na silnicích namrzá. Ilustrační foto

Článek

Teploty se ráno pohybují lehce pod nulou a prší. Voda na prochlazeném povrchu namrzá. Na vedlejších silnicích může být místy ujetá vrstva sněhu, která namrzá.

Havárie uzavřela silnici D46 mezi Vyškovem a Olomoucí. Přímo na sjezdu do Prostějova se stala hromadná nehoda. Nikdo nebyl zraněn, na místě se ale tvoří dlouhé kolony. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na Prostějovsku se už podařilo většinu silnic posypat, někde se ale led může i přesto objevit. "Náledí je mezi Kojetínem a Kroměříží, máme tam sypač, ale skončil v příkopě. Náledí se tvořilo všude, jsou dva stupně pod nulou a prší. V terénu máme všechny své vozy i smluvní auta," uvedl dispečer prostějovské správy silnic.

Na Jesenicku se teplota pohybuje kolem jednoho stupně, je zataženo a prší. "Silnice udržované chemicky jsou převážně se zbytky kaše. Ledovka, která padá, se zde rozjíždí. Na silnicích druhých a třetích tříd je tendence tvorby ledovky, leží na nich zledovatělá vrstva místy ošetřená posypem. Zvýšená opatrnost je namístě," řekl dispečer jesenické správy silnic.

Ledovka se tvoří i na Vysočině. U Velké Bíteše se na silnici vzpříčil autobus. "Teď jsem měl hlášení, že to stále namrzá," řekl dispečer před 07:00. Mrznoucí déšť padá na D1 kolem 130. kilometru.

Na jižní Moravě namrzají silnice na Blanensku nebo u Adamova. Náledí se podle serveru dopravních informací vytváří i na silnici 43 z Brna do Svitav. Série nehod se stala na silnici mezi Uherským Ostrohem a Nivnicí na Uherskohradišťsku. Ledovka pokrývá i silnice nižších tříd v Moravskoslezském kraji. Tvoří se i ve Středočeském kraji, například v okolí Neratovic nebo v Posázaví.

Bez větších komplikací je doprava v Ústeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám