Hlavní obsah

Sever Moravy zasypal sníh, silnice na Bílou v Beskydech je uzavřena pro kamióny

Právo, plk

Severní Moravu a Slezsko v noci na sobotu zasypal sníh. Více ho napadlo na beskydské straně, kde policisté spolu se silničáři uzavřeli pro kamióny silnici mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„V Jeseníkách napadlo do pěti centimetrů sněhu, na beskydské straně do 10 centimetrů,“ sdělila mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje Šárka Vlčková. Dodala, že hlavní silniční tahy jsou holé, mokré a sjízdné takřka bez omezení. „Na silnicích nižších tříd ve vyšších polohách je vrstva sněhu krytá posypem,“ doplnila.

Uzavřena je v kraji jediná cesta, a to silnice I/56 v úseku Ostravice - Bílá. „Kvůli tomu, že napadl sníh, a ta silnice se nemůže udržovat solí, ale pouze inertním posypem. A v tom kopcovitém terénu to dělá kamiónům vždy problémy, i když napadnou jenom tři centimetry sněhu,“ nastínila s tím, že od loňského roku proto platí pravidlo, že se silnice uzavře pro kamiónovou dopravu vždy, když začnou mít řidiči kamiónů problémy.

Jak přesně dlouho nebudou moci kamióny přes Ostravici ve směru na Bílou jezdit, Vlčková neřekla. „Vypadá to, že to bude určitě celý víkend, uvidíme, jestli v pondělí či úterý se nařízení odvolá,“ odhadla mluvčí moravskoslezských silničářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám